Ir a Contenido

Seu Electrònica del Ministeri de Justícia

Seu Electrònica del Ministeri de Justícia Accés al portal del Ministeri de Justícia
Dilluns, 21 Setembre 2020 15:42 Actualitzar data Hora oficial
Advertència: pot no correspondre a l'hora exacta.
Per tant, té caràcter 'merament informatiu i en cap cas de certificació horària

Menú principal

 
Si utilitzeu DNIe o una altra targeta criptogràfica, introduïu-la ara al lector de targetes Lector de tarjetas
Continua el meu accés al tràmit
Redirigiendo a Clave para verificar su identidad
Clave
Cargando

Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual

Informació important sobre el Reglament General de Protecció de dades

Sol·licitud de Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual
Tramitació telemàtica completa

Consulti "Resolgui els seus dubtes" per a la sol·licitud del certificat.

Per realitzar aquest tràmit és necessari estar registrat en el sistema Cl@ve o disposar d'un dels diferents certificats electrònics de la plataforma @signa, com són el certificat de la FNMT, o el DNI-i. Si no disposa d'un d'aquests certificats, pot realitzar la sol·licitud a través d'internet i posteriorment acudir a l'oficina més propera al seu domicili per acreditar la seva identitat. Localitzi l'oficina més propera de la FNMT (cercador de la FNMT) o de la xarxa d'oficines del Registre Cl@ve en:

El certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, segons la normativa espanyola, és l'únic certificat que s'expedeix per treballar habitualment amb menors.

Les dades contingudes en el Registre de Delinqüents Sexuals estan a la disposició de les administracions públiques, per tant quan una Administració Pública sol·licita el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, el ciutadà té dret a no presentar dades o documents que ja figuren en poder de l'Administració, havent d'autoritzar per a això al fet que es consultin les seves dades internament.

En l'àmbit d'una relació (laboral, de voluntariat o unes altres) amb una empresa, associació o organització que impliqui el treball habitual amb menors, els treballadors podran autoritzar a un representant de la mateixa perquè es tramitin de manera agrupada tots els certificats del personal, evitant la tramitació individualitzada per cadascun dels afectats.

Consulta de l'estat de la seva sol·licitud i descàrrega del certificat
Tramitació telemàtica completa

Pot consultar l'estat de la seva sol·licitud de certificat, i descarregar el certificat si ja ha estat emès, mitjançant el nombre de sol·licitud que s'inclou en el seu justificant de sol·licitud de certificat.

Verificació i descàrrega de certificats de delictes de naturalesa sexual
Tramitació telemàtica completa

Els organismes, entitats o tercers destinataris del certificat electrònic d'Antecedents Penals han de comprovar la seva validesa des de l'apartat 'Verificació de documents mitjançant el CSV' consignant el Codi Segur de Verificació que inclou el document.

 

Informació relacionada