Ir a Contenido

Seu Electrònica del Ministeri de Justícia

Seu Electrònica del Ministeri de Justícia Accés al portal del Ministeri de Justícia
Dijous, 2 Juliol 2020 07:01 Actualitzar data Hora oficial
Advertència: pot no correspondre a l'hora exacta.
Per tant, té caràcter 'merament informatiu i en cap cas de certificació horària

Menú principal

Autenticación

Alguns tràmits requereixen que us identifiqueu electrònicament (de la mateixa manera que també ho hauríeu de fer si féssiu el tràmit presencialment).

Per identificar-se i signar electrònicament les sol·licituds i els pagaments, la Seu del Ministeri de Justícia permet diferents mecanismes, en funció del tràmit al que es desitja accedir.

Certificats digitals / Cl@ve Certificat electrònic

S'admetran els certificats electrònics de clau pública, no revocats, admesos per @firma, la plataforma de validació i signatura electrònica del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Pot obtenir un certificat digital de diferents proveïdors de serveis de certificació. Un exemple de proveïdor és la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que proporciona certificats mitjançant diferents opcions i, per a les opcions que requereixen acudir presencialment a una Oficina de Registre, disposa d'una àmplia xarxa d'oficines associades. Pot obtenir més informació en aquesta pàgina de la Seu Electrònica de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.

Si desitja obtenir una llista completa dels prestadors de serveis de certificació acceptats per aquesta plataforma acudeixi a document de proveïdors de serveis de certificació d'@signatura.

DNI electrònic / Cl@ve DNIe

Us podeu identificar electrònicament mitjançant el DNI electrònic.

L'ús de DNI electrònic per a l'autenticació i signatura en el procés de sol·licitud de certificats requereix tenir instal·lat a l'ordinador del ciutadà un navegador, lector de targetes criptogràfiques i sistema operatiu admesos, a més de la instal·lació d'un mòdul criptogràfic.

Tota la informació d'interès i descàrregues necessàries per utilitzar el DNI electrònic, es pot trobar en aquest enllaç: DNI electrònic.

Cl@ve PIN

És un sistema d'identificació i autenticació, que ens permet accedir a serveis de les Administracions Públiques.

Per utilitzar Cl@ve PIN necessita registrar-se a la pàgina de Cl@ve. Per accedir al tràmit necessitarà sol·licitar una Cl@ve PIN, que rebrà en el seu telèfon mòbil.

Cl@ve permanent

És un sistema d'autenticació dissenyat per a persones que necessiten accedir freqüentment als serveis electrònics de l'Administració. Es basa en l'ús d'un codi d'usuari, el seu DNI o NIE, i d'una contrasenya que s'estableix en el procés d'activació i que només ha de ser coneguda per usuari.

Per utilitzar Cl@ve permanent necessita registrar-se a la pàgina de Cl@ve.

Cl@ve Ciutadans UE

Reconeixement paneuropeu de les identitats electròniques, i en concret l'acceptació del DNI electrònic i identificadors similars en Serveis d'Administració Electrònica d'altres administracions europees.